dag 176 Inflexibiliteit als mijn geblesseerde knie (2)

huisvrouwIk vergeef mijzelf toegestaan en aanvaard te hebben geïrriteerd te zijn door een scheefhangend gordijn waarbij ik obsessief een stoel pak om dit te corrigeren en hierbij mijn knie blesseer.

Ik vergeef mijzelf toegestaan en aanvaard te hebben niet te zien/realiseren/begrijpen dat ik tijdens verblijf met mijn kinderen die aan het spelen zijn ik mezelf beoordeel als ineffectief/niet productief en een karweitje zoals het eventueel repareren van het gordijn wil uitvoeren om mezelf hierin een tevreden gevoel te geven.

Ik vergeef mijzelf toegestaan en aanvaard te hebben pas tevreden over mezelf te zijn als ik allerlei karweitjes heb afgevinkt en niet tevreden ben als ik geen concrete zaken heb afgerond en “slechts” toeschouwer ben van spelende kinderen.

Ik vergeef mijzelf toegestaan en aanvaard te hebben in een polariteit te leven van tevreden over mijzelf of ontevreden over mijzelf wat betreft effectiviteit/productiviteit.

Ik vergeef mijzelf toegestaan en aanvaard te hebben een positief/negatief oordeel te hebben over het wel/niet georganiseerd zijn in het huishouden als een polariteit, waarin ik mezelf dwing vanuit de geest om huishoudelijke taken uit te voeren waarin ik mezelf niet heb toegestaan en aanvaard huishoudelijke taken uit te voeren als expressie van mijzelf als één met de adem.

Ik vergeef mijzelf niet toegestaan en aanvaard te hebben niet van mezelf te kunnen genieten, gewoon hier zijn als realiteit in het moment maar altijd iets buiten mezelf te zoeken als activiteit waarin ik mijn effectiviteit kan afmeten.

Ik vergeef mijzelf toegestaan en aanvaard te hebben effectief te willen zijn om hierin waardering van mezelf en anderen te vinden omdat dit een zichtbaar resultaat is voor de buitenwereld.

Ik vergeef mijzelf toegestaan en aanvaard te hebben mezelf te veroordelen als zijnde lui, slordig, inefficient in het voeren van een huishouden, waarin ik mezelf vergelijk met anderen die het voor elkaar krijgen hun huishouden te organiseren waarin ik mezelf vergeef toegestaan en aanvaard te hebben deze emoties van lui,slordig, inefficient te onderdrukken en mezelf tracht te veranderen en met tegenzin de huishoudelijke karweitjes uitvoer.

Ik vergeef mijzelf toegestaan en aanvaard te hebben niet te zien/realiseren/begrijpen dat ik deze verandering in mijn geest uitvoer en in het doen van het huishouden een aversie te hebben en in een negatieve energie aan het werk te zijn.

Ik vergeef mijzelf toegestaan en aanvaard te hebben huishoudelijk werk in een negatieve energie tot uitvoering te brengen en verwachtingspatronen te hebben naar anderen die mij zouden moeten helpen of in ieder geval hun waardering naar mij moeten uitspreken.

Ik vergeef mijzelf toegestaan en aanvaard te hebben te denken de waardering nodig te hebben en niet te zien dat ik voor mijzelf als expressie van mij als fysiek wezen die werkzaamheden uit kan voeren.

Ik vergeef mijzelf toegestaan en aanvaard te hebben niet te zien/realiseren/begrijpen dat een stijve/inflexibele knie het resultaat is van mijn eigen stijfheid/inflexibiliteit die ik voor mezelf heb gecreëerd zoals ik mijn taken rigide uitvoer.

Als ik zie dat in met weerzin een werkje aanpak in mijn huishouden, dan stop ik en adem.

Ik realiseer me dat ik lange tijd mijn huishouden doe, omdat het moet van mezelf, omdat ik mezelf dwing om taken uit te voeren vanuit mijn geest, als overtuiging dat ik het er zo netjes en schoon mogelijk uit moet zien, als resultaat naar anderen en mijzelf toe.

Ik stel mezelf ten doel de karweitjes in en rondom het huis in het gewaar zijn van mezelf, ondersteunend door mijn adem uit te voeren en te onderzoeken in hoeverre mijn stijve, rigide houding deel uitmaakt van mijn geestbewustzijnssysteem en hier zonodig over te schrijven en zelfvergeving/correctie toe te passen.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s