Dag 393 Mondkapjes verplichten op school

Sinds gisteren zijn mijn kleindochters van 9 en 11 weer naar school in Kroatië. Bij binnenkomst op school werden er katoenen mondkapjes uitgedeeld die de neus en mond compleet bedekken.Er is een dringend advies naar de scholen gegaan van de Geneeskundige Dienst om zich aan bepaalde regels te houden, dat wil zeggen: mondkapjes op (voor de oudste) en per 5 kinderen naar buiten zonder te praten, wil je praten dan moet je je mondkapje opdoen. Niet meer naar het toilet tijdens de lesuren.

Verder hoorde ik van de kinderen dat er geen raam openstond tijdens de lesuren, geen airconditioning is, terwijl het buiten 30º C is.
Ik voel me verlamd, angstig en verdrietig en heb ik weet niet hoeveel uren groepen gevolgd die het hier niet mee eens zijn. Ik hoor van ouders die dit advies negeren dat hun kinderen de enige zijn in hun klas, wat het heel erg moeilijk voor hen maakt om als eenling het advies niet op te volgen. Hiervoor de volgende zelfvergevingen.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan me verlamd en angstig te voelen na het relaas van de eerste schooldag van mijn kleindochters.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan angstig te zijn voor de toekomst als de wet gaat voorschrijven dat je mondkapjes moet dragen op school, waarbij ik mezelf vergeef dat ik heb geaccepteerd en toegestaan dat hier helemaal niets aan te doen is.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan angstig te zijn omdat ik het idee heb dat een regering zich van alles kan permitteren en zelfs een verplichte vaccinatie kan instellen.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan me  machteloos te voelen, terwijl mijn macht over mezelf bestaat in het vergeven van mijn emoties.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb niet heb geaccepteerd en toegestaan te zien en te begrijpen dat wij allen verantwoordelijk zijn voor de consequenties die zich nu uitvouwen in de wereld.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan boos en gefrustreerd te zijn over de regels die ons opgelegd worden door de regering, de gezondheidszorg, de leraren waarin ik me realiseer dat ook zij bang zijn hun baan te verliezen en zonder inkomen te komen.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan bang te zijn dat wij allen een vreselijk toekomst tegemoetgaan waarin al onze vrijheden worden afgenomen en we in een dictatuur terecht komen.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan teleurgesteld te zijn over het minimale aantal ouders dat hun weerstand of protest toont voor het dragen van mondkapjes.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan niet te zien, begrijpen en te realiseren dat ik na een bijeenkomst tegen de coronamaatregelen van een euforie in een zwaarmoedigheid terecht ben gekomen waarin ik in een polarisatie participeer.

Als en wanneer ik me bedroefd, angstig, verloren, verstijfd voel omtrent de coronamaatrdegelen, dan stop ik en adem. Ik realiseer me dat er altijd oplossingen gevonden kunnen worden door me open te stellen voor andere informatie. Ik ga met mijzelf de verbintenis aan niet meer bij de pakken neer te zetten maar te zoeken naar oplossingen.

Inmiddels hebben door middel van brieven die op het internet circuleerden de kleindochters gevrijwaard van het dragen van mondkapjes, hoewel ze de enige zijn in hun klas.

Over marjajourney

OVER MIJN BLOG in deze procesblog beschrijf ik gedachten, gevoelens en emoties die niet van mij zijn, zij zijn slechts een systeem van de mind en niet wie ik werkelijk ben. Door middel van adem, zelfoprechtheid , zelfvergeving en zelfverantwoording, stop ik met het voeden van het mindsysteem in elk moment, om zo te kunnen realiseren wie ik werkelijk ben.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s