Dag 382 Zelfvergevingen op schuldgevoel

Tijdens een reis die gepland was en waarin ruimschoots de tijd was genomen werd mijn reisgenoot paniekerig en daarin boos op mij, waarbij ik reageerde met boosheid wat er tenslotte toe leidde dat ik een groot schuldgevoel heb.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan me schuldig te voelen dat ik de ander die in angst is niet kan kalmeren als hij/zij in paniek is.

Ik vergeef mijzelf dat ik niet heb geaccepteerd en toegestaan mijn eigen onrust te zien/begrijpen/realiseren en me te identificeren met de paniek van de ander.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan boos te worden als de ander in paniek tegen me begint te schreeuwen en hierin vergeef ik mezelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan me schuldig te voelen om mijn boosheid.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan te denken dat ik na het zoveelste incident niet alert genoeg geweest om kalm te blijven en te ademen.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan niet te zien/begrijpen/realiseren dat de ander zo bang is te laat te komen terwijl er genoeg tijd is en hierin mezelf te irriteren, waarna ik mezelf schuldig voel.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan te denken dat ik degene ben die de ander kan geruststellen terwijl ik alleen mezelf kan geruststellen met de tools waarover ik beschik.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan boos te worden als de ander tegen gezaghebbenden gaat schelden en hierin mezelf te beschuldigen van mijn boosheid.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan niet te zien/begrijpen/realiseren hoe bang en paniekerig iemand kan zijn door zijn gedachten en emoties en te denken dat ik hem/haar met woorden kan kalmeren terwijl ik mezelf niet kan kalmeren.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan zelf niet in het hier en nu te zijn maar mezelf te focussen op de paniek van de ander.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan te denken dat ik nooit meer met degene reis in plaats van de mogelijkheid te benutten om mezelf te oefenen kalm te blijven, zelfvergeving toe te passen en te ademen waarin ik zelf kalm en stabiel blijf.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan me te schamen voor de ander die in paniek is en hierin een plaatsvervangende schaamte heb zonder te zien dat de ander zichzelf niet kan helpen.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan verdrietig te zijn dat ik boos op de ander ben geworden die niet in staat is zichzelf te beheersen.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan hard tegen mezelf te zijn dat ik boos/geirriteerd ben geworden in plaats van te realiseren dat ik een proces loop waarbij ik stapje voor stapje tot meer gewaar zijn kom.

Als en wanneer de ander in paniek is, dan stop ik en adem. Ik realiseer me dat dit een rode vlag is voor mijzelf en dat ik degene ben die kalm en stabiel kan blijven.
Ik ga met mijzelf de verbinding aan mijn boosheid/irritaties te stoppen door te ademen, zelfvergeving uit te spreken en me slechts te focussen op mijzelf.

Als en wanneer ik niet in staat ben mijn eigen boosheid/irritaties te stoppen en hierin mezelf veroordeel, dan stop ik en adem. Ik realiseer mezelf dat ik een proces loop en dat ik stapje voor stapje vorderingen maak in het meer gewaar zijn van mezelf.
Ik ga met mijzelf de verbintenis aan mijn veroordelingen te stoppen en te beseffen dat mildheid naar mezelf een belangrijke stap is.

 

Over marjajourney

OVER MIJN BLOG in deze procesblog beschrijf ik gedachten, gevoelens en emoties die niet van mij zijn, zij zijn slechts een systeem van de mind en niet wie ik werkelijk ben. Door middel van adem, zelfoprechtheid , zelfvergeving en zelfverantwoording, stop ik met het voeden van het mindsysteem in elk moment, om zo te kunnen realiseren wie ik werkelijk ben.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s