Dag 360 Ik wil zo graag een eigen woning

De afgelopen twee jaar sinds wij ons huis verkocht hebben in het dorp waar we hebben gewoond, huren wij (nu het 3e appartement) in de stad. In eerste instantie wilden we eerst huren om ons op die manier te oriënteren maar intussen hebben wij een deel van ons geld uitgeleend, terwijl nu de wens steeds groter wordt om een eigen plek te hebben.
Dagelijks kijk ik op het internet om te zien welke appartementen te koop worden aangeboden en dagelijks ben ik teleurgesteld omdat er niets binnen ons budget te lijkt te zijn terwijl de flat die wij zoeken ook nog op redelijke afstand moet zijn van de school van de kleinkinderen in verband met halen en brengen.
Ik merk aan mezelf dat het obsessief wordt, ik denk dat het bijna onmogelijk is geworden om nog wat te vinden, mede temeer de prijzen enorm gestegen zijn in verband met het toerisme. Een aanvullende hypotheek kunnen we niet meer krijgen in verband met leeftijd.
Ik fantaseer dagelijks hoe ik mijn eigen appartement zou inrichten, welke kleuren ik op de muren zou doen en hoe ik het naar mijn smaak zou inrichten.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan moedeloos te zijn van het kijken naar appartementen terwijl het lijkt alsof we binnen ons budget niets geschikt kunnen vinden.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan bang te zijn niet meer een plekje voor onszelf te kunnen vinden waar ik langere tijd kan blijven wonen en ik kan inrichten naar mijn eigen keuze met mijn eigen spullen.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan dagelijks obsessief naar appartementen te kijken die misschien geschikt zouden kunnen zijn, waarin ik mezelf vergeef toegestaan en aanvaard te hebben steeds boos en teleurgesteld te zijn als ik alles bezichtigd heb en niet heb gevonden wat ik zocht.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan ongeduldig en wanhopig te zijn om in het bezit te zijn van een eigen appartement terwijl ik gewoon kan afwachten of zich iets aandoet.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan me te schamen er zo’n groot punt van te maken geen eigen appartement te hebben terwijl vele mensen geen dak boven hun hoofd hebben of moeten vluchten uit een gevaarlijke situatie.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan het systeem/mensen kwalijk te nemen dat prijzen enorm zijn toegenomen en het voor ons bijna onmogelijk is om iets te kopen, waarin ik mezelf vergeef geaccepteerd en toegestaan te hebben zelf graag winst te willen maken bij de verkoop van een huis/flat.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan bang te zijn nog vele malen te moeten verhuizen van huurflat naar huurflat omdat ik alleen maar kan huren in de particuliere sector en moet afwachten hoe lang ik ergens kan verblijven.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan niet te genieten en hier te zijn waar ik nu verblijf omdat de gedachte steeds opkomt dat het slechts van tijdelijke aard is en ik snel moet iets zien te vinden.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan te denken dat ik mijn hele leven verkeerde keuzes heb gemaakt wat woningen betreft, waarin ik mezelf vergeef dat ik heb geaccepteerd en toegestaan bang te zijn weer een verkeerde keuze te maken omdat ik zo’n grote wens heb een eigen plekje te creëren en dat mijn emoties de overhand zullen nemen.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan te denken dat ik al vele malen ben verhuist en dan het nu maar de laatste keer moet zijn.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan jaloers te zijn op mensen die een eigen woning hebben, de juiste keuze hebben gemaakt en niet meer de behoefte hebben om te verhuizen.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan te hopen dat het toerisme af zal nemen en dat de prijzen van de appartementen zullen zakken.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan te hopen dat het digitale geld dat ik heb gespaard/verdiend binnenkort inwisselbaar zal zijn voor valuta zodat er genoeg geld is om een eigen appartement te kopen.

Als en wanneer ik in een emotie van wanhoop, obsessie, teleurstelling, boosheid, angst verkeer omdat ik graag een eigen appartement wil, dan stop ik en adem. Ik realiseer me dat ik niets kan afdwingen en rustig kan afwachten tot zich iets voordoet en zo niet dan kan ik wonen en genieten van een gehuurde (gemeubileerde) flat.
Ik ga met mijzelf de verbintenis aan iedere emotie die opkomt te stoppen door te ademen, eventueel zelfvergeving uit te spreken en het woord acceptatie te leven.

 

 

Advertenties

Over marjajourney

OVER MIJN BLOG in deze procesblog beschrijf ik gedachten, gevoelens en emoties die niet van mij zijn, zij zijn slechts een systeem van de mind en niet wie ik werkelijk ben. Door middel van adem, zelfoprechtheid , zelfvergeving en zelfverantwoording, stop ik met het voeden van het mindsysteem in elk moment, om zo te kunnen realiseren wie ik werkelijk ben.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Dag 360 Ik wil zo graag een eigen woning

 1. Sylvie Jacobs zegt:

  Ik heb toen ik op kamers woonde tijdens middelbare school en studie heel lang ook in mijn verbeelding een huis ingericht. Ik moet eens kijken wat dat punt aanwakkerde. Het systemische punt erachter vinden. Iets met vraag en aanbod in deze wereld.

  Wat maakt voor jou het verschil in een huurappartement en een koopappartement?

  • marjajourney zegt:

   Ten eerste zijn alle huurappartementen particulier eigendom en de verhuurder kan de huur beëindigen wanneer hij wil en ze zijn allemaal gemeubileerd, dus meestal de smaak van de verhuurder. De huurprijzen zijn als gevolg van het toerisme ook fors omhooggegaan, want aan toeristen verhuren levert veel meer geld op dan permanent.

   • Sylvie Jacobs zegt:

    Oja da’s heel vervelend dat het gemeubiliseerd is. Dan snap ik het ja.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s