Dag 356 Een Kinesiologie sessie over schimmeltenen

Na veel gedokter met allerlei middelen om de schimmel te bestrijden onder mijn nagels en onder mijn voeten, zonder enig succes of enige vooruitgang,  heb ik een Kinesiologie sessie aangevraagd en Kim Amourette geraadpleegd.

In een kinesiologie sessie wordt gekeken welke emoties ten grondslag liggen aan de kwaal en in mijn geval werden er woorden aan me gegeven om te herdefiëneren en vervolgens te leven.

De emotie die gevonden werd tijdens het testen had te maken met een aversie tegen werk wat ik verrichtte op 17-jarige leeftijd en naar boven kwam ‘de moederlijke rol’.
Na wat graven zag ik dat ik toentertijd in een gezelschap werkte van alleen mannen en van mij werd verwacht, buiten de administratieve werkzaamheden die ik verrichtte, ik ook moest zorgen voor de koffie en frisdranken. Dat dit hierbij een negatieve associatie had, heb ik nooit gemerkt. Ik ontdekte ook dat de rol die mijn moeder vervulde door mij als respectloos werd gezien, als een ondergeschikte rol, ondergewaardeerd en dat ik hierdoor constant schipper tussen moeheid en enthousiasme in plaats van dat ‘werk’ een natuurlijke uitdrukking van mezelf is.

De oplossing die werd uitgetest is om de woorden ‘dogmatisch’, ‘dictatoriaal’ en ‘steevast’ te herdefiniëren en te leven omdat ik mezelf onderdruk in relatie tot mijn omgeving. In eerste instantie was ik verbaasd om deze woorden te horen maar Kim vertelde me dat deze woorden een zekere macht belichamen in hoe ik mezelf uitdruk in het werk dat ik doe, hetgeen ik in mezelf tot nog toe steeds heb ontkend.

Heel interessant tot zover.

Dogmatisch
dog= hond, ma=moeder, tisch=het is.
meest uitspringend is ma. Een associatie van dog/ma is mijn moeder die wandelt met de honden om zo tot ontspanning te komen.

Woordenboek: streng en onbuigzaam, niet vatbaar voor discussie, opvattingen die niet veranderd kunnen worden, star, volgens de leer, vast, eigenzinnig.

Dogmatisch heeft voor mij een negatieve klank, vooral hoe ik dogmatische mensen  be-en veroordeel.
Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan dogmatisch als een negatief woord te zien, waarin ik vooral anderen veroordeel die vaste opvattingen hebben, niet vatbaar voor discussie waarin ik mezelf vergeef dat ik heb geaccepteerd en toegestaan zelf degene ben die anderen haar opvattingen wil opdringen en niet vatbaar ben voor andermans meningen die niet stroken met de mijne.
Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan niet te zien/begrijpen/realiseren dat het woord dogmatisch geleefd kan woorden als een neutraal woord waarin ik sta voor mijn levenswijze, mijn proces en dat ik op eigen wijze mijn levensweg volg volgens de leer van Desteni.

Herdefiënering:

Volgens de leer van Desteni op eigenzinnige wijze, consequent en staand voor wie ik wil zijn/worden, mijn proces/leven te leiden.

Dictatoriaal
dic=dik dictaat=school, beoordeling, tator=tater als scheldwoord, dictator=vader, tat=daad, tor.

meest uitspringend =tat

woordenboek: heerszuchtig, autoritair, autocratisch, despotisch, eigenmachtig, totalitair, regentesk, van een dictator.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan het woord dictator als negatief te zien, die gekleurd is door verhalen uit geschiedenisboeken waar volkeren onderdrukt worden in plaats van te zien/begrijpen/realiseren dat ik als dictator de alleenheerser ben van mijn proces/levensweg.

Herdefiniëring dictator – alleenheerser, de macht als kracht in handen nemen van mijzelf in proces/levensweg te leiden zonder van buitenaf te worden beïnvloed of mijzelf te beïnvloeden door mijn emoties/gevoelens of angsten.

Steevast
stee=stay, fast=snel/vast, stee=vaste plek of thuis, vast=gebonden/niet los/stevig, eva=eerste vrouw, thee, st=stil.

meest uitspringend = vast als stevig.

woordenboek: volgens vaste gewoonte, elke keer weer, bestendig.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan anderen te bewonderen die steevast, volhardend, consequent hun taken verrichten zonder gemopper en gemekker als backchat, waarin ik mezelf vergeef dat ik heb geaccepteerd en toegestaan het woord steevast nooit te hebben geleefd.

Herdefiniëring:
Elke keer vanuit een gegrondzijn/gewaarzijn staan en elke keer weer thuiskomen/terugkomen bij mijzelf, om zo alles volgens een vaste gewoonte terug te nemen naar mijzelf en dus te staan in mijzelf en als mijzelf.

Advertenties

Over marjajourney

OVER MIJN BLOG in deze procesblog beschrijf ik gedachten, gevoelens en emoties die niet van mij zijn, zij zijn slechts een systeem van de mind en niet wie ik werkelijk ben. Door middel van adem, zelfoprechtheid , zelfvergeving en zelfverantwoording, stop ik met het voeden van het mindsysteem in elk moment, om zo te kunnen realiseren wie ik werkelijk ben.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Dag 356 Een Kinesiologie sessie over schimmeltenen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s