Dag 354 Motivatie en opgeven

4. When you feel like quitting think about why you started.Ik kwam laatst op een punt van opgeven, opgeven van mijn proces en dat het mij aan motivatie ontbrak. Ik besprak dit met mijn buddy en zij herinnerde mij aan mijn startpunt, was dit misschien geladen met positieve energie? Ik dacht na en zag dat ik vaak iets begin met enthousiasme dat behoorlijk geladen is met positieve energie en dat deze positieve energie opraakt en uiteindelijk resulteert in negativisme.
Een voorbeeld dat ik tegenkwam in mijn DIP-assignment was dat ik ooit als kind naar de HBS ging en dat dit tot opwinding leidde, niet alleen bij mij maar ook door de reacties van mijn familie, met name mijn vader. Ik zou als eerste in de familie naar een middelbare schoolopleiding gaan, wat tot nu toe niemand gelukt was.
Het eerste schooljaar was echter een ramp, mede door de thuissituatie lukte het me niet te studeren en het eindigde in een advies van de school naar de MULO te gaan, daar dit te hoog gegrepen was. Mijn vader boorde me de grond in en ik schaamde me en veroordeelde mezelf. Vanaf die tijd heb ik het idee onbewust meegenomen in de rest van mijn leven, ik kwam er niet toe om iets te gaan studeren en ik kwam in aanraking met spirituele groepen waarbij ik kon rechtvaardigen voor mijzelf dat dit het enige is dat telt op aarde en niet de ontwikkeling van mijn intellectuele aspect.
Zo ook met mijn proces met Desteni, ik ben begonnen met een positieve energie, van wow dit is het, dit ga ik doen, eindelijk heb ik iets gevonden waar ik voor 100% achter kan staan, maar gaandeweg ging ik steeds minder doen, er kwamen steeds meer negatieve emoties over mijzelf, zoals gebrek aan zelfvertrouwen, vergelijking met anderen, ideeën dat ik niet goed genoeg was, te oud was om met mijn proces bezig te zijn, luiheid, uitstellingsgedrag zodat ik het programma dat ik als jong meisje had ontwikkeld kon voortzetten. Allemaal negatieve energieën die ik onbewust in mijn leven had meegedragen en onderdrukt. Want ik voelde de motivatie niet meer, de positieve energie was opgeraakt en nu leefde ik al die negatieve emoties.
Hierbij wil ik kijken naar het woord motivatie:
Motivatie, motief, reden om iets te ondernemen, beweegreden.
Motivatie is, simpel gezegd, de wil om iets te bereiken.
Als je veel motivatie hebt, heb je veel zin om iets te doen.

De vraag is, was mijn motivatie vanuit mijzelf en voor mijzelf of was de motivatie om wat te laten zien aan de wereld om mij heen? Er was mij al eerder de vraag gesteld, voor wie doe je je proces? Voor jezelf of voor anderen, misschien om te laten zien hoe goed je wel bent, hoe slim dat je Desteni hebt gevonden en als een van de weinigen een verandering kan bewerkstelligen? Ik denk het laatste. Het was een egopunt en niet zozeer mijzelf.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan vol enthousiasme aan nieuwe projecten te beginnen maar gaanderweg mijn motivatie te verliezen als ik niet gelijk voordeel behaal.
Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan te denken dat ik geen voordeel behaal omdat ik snel grote resultaten wil boeken, in plaats van op langere termijn te kijken.
Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan mijn motivatie te verliezen en op te willen geven.
Ik vergeef mijzelf geaccepteerd en toegestaan vele malen mijn motivatie te hebben verloren omdat ik niet heb doorgezet maar heb opgegeven omdat ik dacht iets niet te kunnen, iets te kunnen leren of te ontwikkelen en mezelf als een mislukking te zien
Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan mijn beweegredenen niet te onderbouwen in plaats van te zien dat ik met volhouden wel resultaten had kunnen boeken.
Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan mijzelf te storten op een spirituele ontwikkeling omdat ik dacht dat dit het enige was wat telt in de wereld en mijn intellectuele vermogens niet te hebben ontwikkeld.
Ik vergeef mijzelf geaccepteerd en toegestaan  te hebben de weg van de minste weerstand te kiezen als ik niet direkt resultaten boek of als ik denk dat ik geen resulaten heb geboekt.
Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan een zelfprogrammering te hebben ontwikkeld van falen.
Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan mijn startpunt te beginnen met een positieve energie die geijkt is op ego in plaats van mijn positieve gevoel te vergeven en te corrigeren.
Ik vergeef mijzelf dat ik niet heb geaccepteerd en toegestaan te zien/begrijpen/realiseren dat mijn startpunt bij iedere onderneming die ik begin, vol positief enthousiasme is en te eindigen in de polariteit van opgeven.
Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan negatieve emoties over mijzelf te hebben wat betreft mijn proces zoals gebrek aan zelfvertrouwen, vergelijking met anderen, ideeën dat ik niet goed genoeg ben, te oud ben, luiheid en uitstellingsgedrag, waarin ik mezelf vergeef toegestaan en aanvaard te hebben de preprogrammering van vroeger voort te zetten.
Ik vergeef mijzelf dat ik geaccepteerd en toegestaan mijzelf te saboteren in mijn proces waarin ik mezelf vergeef toegestaan en aanvaard te hebben geen inspanning te leveren om de tools te gebruiken die mij zijn gegeven door Desteni.
Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan mijzelf te schamen en te veroordelen dat ik goud in handen heb en dit niet te gebruiken voor mijn zelfontwikkeling.
Als en wanneer ik zie dat ik wil opgeven, dan stop ik en adem. Ik realiseer me dat ik kan kijken naar mijn startpunt, de emoties/gevoelens kan vergeven en verder te gaan met mijn proces of eventuele andere ondernemingen.
Ik ga met mijzelf de verbinding aan mijn motivatie te herzien en ondersteuning te vragen als ik wil opgeven zodat ik een en ander duidelijk voor mezelf kan krijgen.
Advertenties

Over marjajourney

OVER MIJN BLOG in deze procesblog beschrijf ik gedachten, gevoelens en emoties die niet van mij zijn, zij zijn slechts een systeem van de mind en niet wie ik werkelijk ben. Door middel van adem, zelfoprechtheid , zelfvergeving en zelfverantwoording, stop ik met het voeden van het mindsysteem in elk moment, om zo te kunnen realiseren wie ik werkelijk ben.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s