dag 351 Herdefiniëring van het woord bescherming

In deze blog wil kijken naar het woord bescherming. Ik wil mezelf regelmatig beschermen tegen de boosheid van anderen. Tot nu toe heb ik bescherming geïnterpreteerd als terugslaan, in een reactie gaan van aanvallen of weglopen.

Als ik naar de het woord bescherming kijk, wat zegt het woordenboek hierover:
afdekken, afschermen, afschutten, begunstigen, behoeden, behouden, beschutten, beveiligen, bewaken, bewaren, verdedigen.

Als bescherming duidt men maatregelen aan, die een te beschermen object of persoon  voor de gevolgen van een gevaar behoeden. Zo beschermen dijken het erachter liggend land tegen overstroming.

Hiervoor de volgende zelfvergevingen:

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan als iemand boos wordt het woord bescherming te interpreteren als terugslaan, zelf boos worden, waarin ik mezelf vergeef dat ik niet heb geaccepteerd en toegestaan te zien/begrijpen/realiseren dat de boosheid die ik uit naar de ander mezelf vergiftigt met negativiteit als boosheid en tenslotte verdriet waarin ik spijt heb me te laten gaan en me te laten meeslepen met de emotie van de ander.

Ik vergeef mijzelf dat ik niet heb geaccepteerd en toegestaan het woord bescherming te zien/begrijpen/realiseren als een scherm dat tussen mij en de ander staat waarin ik mezelf niet hoef te laten raken, kwetsen, pijnigen door de ander maar waarin ik kalm, stabiel en in eenheid met mezelf en de ander kan staan.

Ik vergeef mijzelf dat ik niet heb geaccepteerd en toegestaan het woord bescherming te zien als een verdediging maar als een aanval naar de ander waarmee ik hetzelfde doe als de ander en mijn gewaarzijn verlies in het terugslaan, raken, kwetsen van de ander in plaats van hier en nu aanwezig te zijn.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan als iemand boos op mij wordt, bij mij de stoppen doorslaan en ik mijzelf niet meer bescherm tegen de boosheid van de ander maar dat ik die voed door te argumenteren in een reactie van angst en boosheid.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan angst te voelen als iemand boos op me is, zoals ik als kind angst voelde als mijn vader boos op mij was of of op mijn moeder, waarin ik haar probeerde te beschermen door zelf furieus te worden en het voor haar op te nemen.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan mijn angst voor boosheid te onderdrukken zoals ik dat voorbeeld heb genomen van mijn moeder en dit door de jaren geleefd heb als een patroon.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan het woord bescherming te leven als een bescherming voor mijn ego in plaats van bescherming van het leven zelf.

Als de ander boos op mij is dat stop ik en adem.
Ik ga met mijzelf de verbintenis aan het woord bescherming te leven in gelijkheid met mezelf en de ander en niet in de verdediging te gaan door zelf boos te worden, of de ander met mijn woorden terug te slaan. Ik realiseer me dat ik mezelf kan beschermen door bij iedere keer dat de ander boos op me is eerst zelfvergeving toe te passen en stabiel te blijven zodat ik met de ander in gesprek kan komen zonder in de energie van de ander te gaan.

 

Advertenties

Over marjajourney

OVER MIJN BLOG in deze procesblog beschrijf ik gedachten, gevoelens en emoties die niet van mij zijn, zij zijn slechts een systeem van de mind en niet wie ik werkelijk ben. Door middel van adem, zelfoprechtheid , zelfvergeving en zelfverantwoording, stop ik met het voeden van het mindsysteem in elk moment, om zo te kunnen realiseren wie ik werkelijk ben.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s