dag 350 Hoe leef ik het woord behulpzaam?

In een chat met Kim Amourette (Kinesiologie) zag zij dat ik het woord behulpzaam op een manier leef van polariteit. Ik zie het woord behulpzaam als positief, dat wil zeggen dat ik in een polariteit participeer van positief/negatief.

Een voorbeeld is dat ik iemand en mijzelf behulpzaam wilde zijn in het vinden van een appartement en dat dit niet in goede aarde viel, want de ander wilde (nog) niet verhuizen en werd boos op mij, daarna ging ik onmiddellijk in een reactie van afkeuring en beoordeling wat ik direct onderdrukte en vervolgens op de ander projecteerde.

behulpzaam (bn):bereidwillig, dienend, dienstvaardig, gedienstig, helpend, hulpvaardig, voorkomend 

Wat me direct opvalt is dat als ik behulpzaam ben geweest, dat ik ten eerste niet heb gevraagd of mijn hulp gewenst was en ten tweede verwacht ik ook dankbaarheid van de ander. Vaak heeft de ander ook niet om mijn hulp gevraagd en is dus ook misschien niet gediend van mijn hulp. Ik ben vaak trots op mijn acties en wil daar waardering voor hebben.

Hiervoor zelfvergevingen:

Ik vergeef mijzelf  dat ik heb geaccepteerd en toegestaan ik het woord behulpzaam te leven  in een positieve zin, dat als gevolg heeft dat ik in een polariteit participeer zodat er een negatieve kant aan hangt.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan dat ik dankbaarheid verwacht als ik behulpzaam ben en als ik dat niet krijg dat ik degene afkeur/beoordeel.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan de afkeuring/beoordeling te onderdrukken en te projecteren op de ander, waarin ik denk/zie dat de ander mij afkeurt en beoordeelt terwijl ik het in feit zelf doe.

Ik vergeef mijzelf dat ik niet heb geaccepteerd en toegestaan de ander te vragen of zij mijn hulp kunnen gebruiken.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan de negatieve kant van de polariteit van behulpzaam als afkeuring/beoordeling te onderdrukken, waarin ik mijn lichaam belast.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan mijn lichaam te belasten met afkeuring en beoordeling van de ander als ik niet gewaardeerd wordt voor mijn behulpzaamheid.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan hulp aan anderen te willen bieden terwijl er niet om gevraagd wordt omdat ik graag geapprecieerd wil worden.

Ik vergeef mijzelf dat ik niet heb geaccepteerd en toegestaan te zien/begrijpen/realiseren dat ik de appreciatie aan mijzelf kan geven maar die te zoeken bij anderen.

Met dank aan Kim Amourette, zie onderstaande video.

Advertenties

Over marjajourney

OVER MIJN BLOG in deze procesblog beschrijf ik gedachten, gevoelens en emoties die niet van mij zijn, zij zijn slechts een systeem van de mind en niet wie ik werkelijk ben. Door middel van adem, zelfoprechtheid , zelfvergeving en zelfverantwoording, stop ik met het voeden van het mindsysteem in elk moment, om zo te kunnen realiseren wie ik werkelijk ben.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s