dag 349 Hoe te weinig informatie tot een conflict leidt

In de loop der jaren van mijn proces kom ik er steeds meer achter dat ik onvoldoende communiceer en te weinig achtergrond informatie geef als ik iets meedeel. Dit gebeurde ook laatst toen ik iemand mededeelde, die al gestresst was, dat ik een haakje nodig had voor de kapstok omdat het was afgebroken. De persoon in kwestie werd boos op me omdat hij een bepaald beeld kreeg van een kapstok die niet meer te repareren was en die wij als huurder zouden moeten vervangen. In feite was het een kleine reparatie die met een paperclip hersteld kon worden en als ik duidelijker was geweest in mijn omschrijving dat het slechts het opendraaien van een paar schroeven was geweest, dan had het conflict dat ontstaan was niet hoeven te gebeuren. Ik werd boos op de ander omdat het in mijn ogen een kleine, makkelijke reparatie was die eenvoudig te verhelpen was maar door mijn gebrek aan achtergrondinformatie leek het allemaal erger dan het was. Ik kreeg de schuld van het euvel omdat de kapstok te zwaar behangen was en dat veroorzaakte bij mij de boosheid, ergernis en onbegrip.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan te weinig achtergrondinformatie te geven als ik iemand vraag om een haakje te kopen om de kapstok te repareren.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan geen consideratie te hebben met een persoon die al gestresst is en kort door de bocht ben als ik vraag een haakje mee te brengen.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan boos te worden op de ander terwijl ik zelf een verkeerd beeld heb geschetst van de situatie.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan angst te voelen als ik om een gunst vraag aan de ander die gestresst is en daarom een korte onvolledige beschrijving geef van wat ik nodig heb dat tot consequenties leidt.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan onvolledig te zijn in mijn informatie en alles zo kort mogelijk zeg en beschrijf omdat het lijkt dat ik er dan snel van af ben.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan niet te zien/begrijpen/realiseren dat ik onbegrip bij de ander creëer als ik niet genoeg achtergrondinformatie geef.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan te denken dat ik alles kort en bondig moet zeggen maar hierdoor zaken over het hoofd zie en onvolledig ben.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan  een patroon van mijn vader te hebben gekopieerd die vaak in korte bewoordingen opdrachten gaf en korte commando’s gaf als hij iets van me wilde.

Ik vergeef mijzelf dat ik heb geaccepteerd en toegestaan boosheid, ergernis en onbegrip te projecteren op de ander in plaats van in mijzelf te zien wat er is misgegaan en wat er anders had kunnen zijn.

Als en wanneer ik de ander iets wil vragen od mededelen dan stop ik en adem. Ik realiseer me dat ik vaak tekort schiet in mijn communicatie en belangrijke zaken achterwege laat als gevolg van een gepreprogrammeerd patroon. Ik ga met mijzelf de verbintenis aan zaken die aan de orde zijn zijn volledig en uitgebreid mogelijk te communiceren zodat er geen misverstand hoeft te bestaan. Ik zal hierbij het woord volledig leven.

Advertenties

Over marjajourney

OVER MIJN BLOG in deze procesblog beschrijf ik gedachten, gevoelens en emoties die niet van mij zijn, zij zijn slechts een systeem van de mind en niet wie ik werkelijk ben. Door middel van adem, zelfoprechtheid , zelfvergeving en zelfverantwoording, stop ik met het voeden van het mindsysteem in elk moment, om zo te kunnen realiseren wie ik werkelijk ben.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s