dag 184 Kwaadheid en angst om leugens

pinocchioEen week geleden kwam de vader van mijn kleindochters met een leugen in de creche van mijn kleindochters. Toen ik dit hoorde stond ik te shaken op mijn benen en alle oude woede en angst kwamen weer op.
Nu heeft hij gevraagd of mijn dochter foto’s wilde sturen van zijn kinderen.

Ik vergeef mijzelf toegestaan en aanvaard te hebben te shaken op mijn benen toen ik hoorde dat X de creche had bezocht.

Ik vergeef mijzelf toegestaan en aanvaard te hebben te voelen dat er allerlei woede en angst bij me omhoog kwamen.

Ik vergeef mijzelf toegestaan en aanvaard te hebben te denken dat dit bezoek mijn kleindochters zal schaden.

Ik vergeef mijzelf toegestaan en aanvaard te hebben allerlei angstscenario’s in mij op te laten komen waarin hij het toch voor elkaar krijgt de kinderen te bezoeken en ze kwaad te doen.

Ik vergeef mijzelf toegestaan en aanvaard te hebben kwaad te zijn op X omdat hij haar nog steeds geld moet geven voor de inboedel, haar auto, onze uitkering heeft laten stopzetten en mijn zoon’s huis heeft afgepakt door hem te verlinken.

Ik vergeef mijzelf toegestaan en aanvaard te hebben niet te zien/begrijpen/realiseren dat ik uit kwaadheid en revanche reageerde door allerlei dingen te noemen die hij ons heeft aangedaan.

Ik vergeef mijzelf toegestaan en aanvaard te hebben te denken dat X een sociopaat is.

Quote uit de NRC 18 november 2000:”
De sociopaat heeft een glanzende buitenkant maar is verdorven van binnen. Gladde bolster, rotte pit. Soepel pratend, complimenterend, verdekt dreigend, gespeeld teleurgesteld maar vooral heel erg charmant praat hij iedereen om. Iedereen wordt door hem ontwapend. Een goede sociopaat is niet alleen leuk om naar te kijken, hij is ook subversief omdat hij het sociale systeem gebruikt in plaats van ontkent.”

Ik ga eens kijken welke eigenschappen bij mezelf te vinden zijn.

Ik vergeef mijzelf toegestaan en aanvaard te hebben in eerste instantie te denken dat geen van bovenstaande eigenschappen bij mij aanwezig zijn.

Ik vergeef mijzelf niet toegestaan en aanvaard te hebben te zien/realiseren/begrijpen dat ik graag sympathiek bij anderen over wil komen, waarin ik de ander complimenten maak om zo gewaardeerd te worden, aardig gevonden te worden, of geaccepteerd te worden.

Ik vergeef mijzelf toegestaan en aanvaard te hebben te liegen tegen mensen als ik iets voor elkaar wil krijgen maar waarvan ik denk als ik eerlijk ben het niet gaat lukken.

Ik vergeef mijzelf toegestaan en aanvaard te hebben subversief te zijn door andermans beslissingen te willen ondermijnen.

Ik vergeef mijzelf toegestaan en aanvaard te hebben charmant te willen lijken om dingen voor elkaar te krijgen.

Als ik zie dat er kwaadheid en angst op komt als ik aan X denk dan stop ik en adem. Ik realiseer dat ik eerst mezelf totaal zal moeten vergeven voor alle eigenschappen die ook in mij zijn voordat ik stabiel kan handelen. Ik stel mezelf ten doel die eigenschappen te onderzoeken en te vergeven.

Als ik zie dat ik neigingen van sociopathie vertoon dan stop ik en adem. Ik realiseer me dat alle reacties die ik bij X ondervind in mijn geestbewustzijnssysteem aanwezig zijn. Ik stel mezelf ten doel zelf-eerlijk te zijn en te doen wat het beste is voor iedereen.

 

 

 

Advertenties

Over marjajourney

OVER MIJN BLOG in deze procesblog beschrijf ik gedachten, gevoelens en emoties die niet van mij zijn, zij zijn slechts een systeem van de mind en niet wie ik werkelijk ben. Door middel van adem, zelfoprechtheid , zelfvergeving en zelfverantwoording, stop ik met het voeden van het mindsysteem in elk moment, om zo te kunnen realiseren wie ik werkelijk ben.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op dag 184 Kwaadheid en angst om leugens

  1. pittig. cool om het naar jezelf terug te halen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s