dag 62 een kinder dvd

chrlotteDeze week ben ik op zoek gegaan naar een geschikte dvd voor mijn oudste kleindochter. Ze houdt niet van tekenfilms en sprookjes willen we haar niet laten zien. Ten eerste zijn het vaak allemaal bangmakende verhalen en ten tweede hebben ze bijna allemaal een religieuze grondslag. Laatst had ze een boek uit de kast gehaald met sprookjes op rijm en wilde dat ik haar daar uit zou voorlezen. Zelf had ze de wolf en de 7 geitjes uitgezocht. Ik dacht bij mezelf, ik geef het verhaal gewoon een andere draai, zodat ze er niet bang van wordt. Maar ondanks alles had het haar toch bang gemaakt en ik kan net zo vaak tegen haar zeggen dat hier geen wolven leven, maar ze blijft het eng vinden.

Maar ok terug naar de dvd. Ik kwam in een gespecialiseerde winkel en zag alleen maar tekenfilms en sprookjesfilms, na lang zoeken zag ik een geschikte dvd, oorspronkelijk Engels en nagesynchroniseerd. Later bij de supermarkt zag ik nog een dvd die me ook geschikt leek.  Vanavond wilde ik de jongste naar bed brengen en zette mijn laptop aan voor de dvd. Deze werkte niet op de laptop, dus nam ik de andere uit de supermarkt. Ik zetten hem aan en bleef een poosje weg totdat ze sliep. In de kamer gekomen om nummer 2 naar bed te brengen, begon mijn man me aan te vallen met: waarom koop je een Servische DVD? Ben je een duivel? Wil je me gek maken? Ik was me nergens van bewust, had alleen naar de inhoud van het verhaal gekeken, en mijn kleindochter leek het ook leuk te vinden. Ik vroeg hem te stoppen en daar nu niet over te beginnen maar hij ging door. Nadat ik mijn oudste kleindochter naar bed had gebracht ging hij verder met me te beschuldigen dat ik hem gek maak, waarop ik antwoordde dat hij al gek is. Hij maakte een gebaar dat hij iets naar me toe wilde gooien en ik maakte dat ik wegkwam met mijn laptop in mijn handen. Deze situatie is echt onhoudbaar geworden. Hij is zo onberekenbaar en iedere keer dat het goed lijkt te gaan geeft dit mij weer een gevoel dat ik het zo wel volhoudt met hem, totdat er weer iets gebeurt. Steeds denk ik, als ik nou maar blijf vergeven en ademen dan ben ik stabiel genoeg om het vol te houden in deze relatie. Maar zoals vanavond wil ik het liefst weglopen.

Ik vergeef mezelf toegestaan en geaccepteerd te hebben mij schuldig te voelen omdat ik mijn kleindochter angst heb bezorgd door haar een verhaal van de wolf en de 7 geitjes voor te lezen.

Ik vergeef mezelf toegestaan en geaccepteerd te hebben blij te zijn dat het me gelukt is om twee leuke dvd’s te kopen voor mijn kleindochter om haar even bezig te houden terwijl ik haar jongere zusje naar bed breng.

Ik vergeef mezelf toegestaan en geaccepteerd te hebben boos te worden op mijn man omdat hij me in het bijzijn van mijn kleindochter aanvalt omdat ik per ongeluk een Servische dvd heb gekocht.

Ik vergeef mezelf toegestaan en geaccepteerd te hebben teleurgesteld te zijn dat mijn man zo paranoia is dat hij niet kan zien dat mijn kleindochter geniet van een leuk verhaal en alleen maar een vijand ziet omdat het Servisch is.

Ik vergeef mezelf toegestaan en geaccepteerd te hebben zo boos te worden toen hij zij dat ik hem gek maak, dat ik hem zei dat hij al lang gek was. Waarin ik mezelf vergeef toegestaan en geaccepteerd te hebben dat ik ook werkelijk denk dat hij gek is.

Ik vergeef mezelf toegestaan en geaccepteerd te hebben bang te zijn van mijn man als hij zo boos en opvliegend tegen me doet waarbij ik alleen maar denk aan zelfbehoud door de kamer uit te lopen.

Ik vergeef mezelf toegestaan en geaccepteerd te hebben het gescheld van mijn man op mij als een hersenspoeling te ervaren waarbij ik soms aan mezelf ga twijfelen.

Ik vergeef mezelf toegestaan en geaccepteerd te hebben me vertwijfeld te voelen over mijn toekomst met hem, omdat ik afhankelijk ben van zijn inkomen.

Ik vergeef mezelf toegestaan en geaccepteerd te hebben te vergeten hoe erg het kan zijn met hem te leven als er een goede dag/dagen zich voordoen waarin hij zich normaler gedraagt.

Ik vergeef mezelf toegestaan en geaccepteerd te hebben spijt te hebben dat ik geen invloed heb op de hoeveelheid medicatie die hij gebruikt en zijn gebruik van alcohol.

Ik vergeef mezelf toegestaan en geaccepteerd te hebben me nu te verbergen voor hem op mijn kamer om zo te voorkomen dat hij weer in boosheid tegen me gaat praten, terwijl ik het plan had om een brooddeeg voor morgen te maken, waarin ik me vergeef toegestaan en geaccepteerd te hebben hier zo moe en lusteloos van te worden.

Ik vergeef mezelf toegestaan en geaccepteerd te hebben om te denken dat geen vergeving me helpen kan om uit deze benarde situatie te komen die ik samen met mijn man, patronen uit het verleden en de doorgegeven patronen aan mijn kinderen gecreëerd heb.

Mijn doelstellingen stel ik nog een nachtje uit.

 

Advertenties

Over marjajourney

OVER MIJN BLOG in deze procesblog beschrijf ik gedachten, gevoelens en emoties die niet van mij zijn, zij zijn slechts een systeem van de mind en niet wie ik werkelijk ben. Door middel van adem, zelfoprechtheid , zelfvergeving en zelfverantwoording, stop ik met het voeden van het mindsysteem in elk moment, om zo te kunnen realiseren wie ik werkelijk ben.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s