Dag 6 Stoppen met opvoeden

opvoedenGisteravond op de meisjes gepast omdat mijn dochter dan een uurtje weg kon met haar vriend en vervolgens heb ik daar geslapen. Mijn dochter deelde me mee in de ochtend dat ze vergeten was te zeggen dat ze afgesproken had bij de  schoonheidsspecialiste voor een epilatie en ze vroeg me op de jongste van bijna 2 te letten terwijl ze weg was. Ik was teleurgesteld want had bedacht samen even wat te gaan doen, ik wilde haar een bio-winkeltje laten zien, wat ik pas ontdekt had, waar je alles zelf kan scheppen en dat mijns inziens ook heel voordelig is.  Mijn reactie flapte ik eruit voor ik er erg in had en ik zei: moet je nu alweer epileren? Je bent toch pas geweest? Waarop zij antwoordde: Dat moet ik toch zeker zelf weten? Ik vind het belangrijk om dat te doen.

Er kwam een geachte bij me op van: wat een onzin, moet ze nou weer die bikinilijn bij laten werken? Is dat nou echt zo belangrijk? En dat ze daar geld voor over heeft.

Mijn dochter heeft meer haargroei dan ik, dat is haar Slavische erfenis en ik kan nog meegaan in benen epileren of harsen, maar om de haverklap je bikinilijn epileren vind ik maar een belachelijke uitvinding, waarvan tegenwoordig heel veel jonge vrouwen vinden aan mee te moeten doen.

Ik vergeef mezelf te hebben toegestaan en geaccepteerd om teleurgesteld te zijn nadat ik bedacht had samen met mijn dochter een uitstapje te maken, zij vertelde iets anders te moeten doen.

Ik vergeef mezelf te hebben toegestaan en geaccepteerd het moeilijk en ongezellig te vinden om iets alleen te moeten ondernemen en vaak probeer mijn dochter met me mee te nemen.

Ik vergeef mezelf te hebben toegestaan en geaccepteerd bang te zijn om hier in het land waar ik nu woon iets alleen te ondernemen omdat ik me hier niet thuis voel.

Ik vergeef mezelf te hebben toegestaan en geaccepteerd dat ik blij ben als mijn man of dochter met mij iets moeten regelen of kopen zodat ik er niet alleen op uit hoef te gaan.

Ik vergeef mezelf te hebben toegestaan en geaccepteerd graag thuis te blijven omdat me dat een veilig en rustig gevoel geeft, terwijl me dat in feite beperkt om vrij te zijn.

Ik vergeef mezelf te hebben toegestaan en geaccepteerd zo snibbig en ondoordacht te reageren op mijn dochter’s plan om zich te laten epileren.

Ik vergeef mezelf te hebben toegestaan en geaccepteerd een oordeel te hebben over vrouwen die hun bikinilijn laten epileren.

Ik vergeef mezelf te hebben toegestaan en geaccepteerd het zonde te vinden dat iemand geld uitgeeft om zijn bikinilijn te epileren.

Ik vergeef mezelf te hebben toegestaan en geaccepteerd mijn hele leven er van alles uit te flappen, en dat ik hiermee mensen kwets en beledig.

Ik vergeef mezelf te hebben toegestaan en geaccepteerd mij nog steeds als opvoeder en betweter te gedragen naar mijn dochter, terwijl het “opvoeden” allang geleden is beeindigd, als je van opvoeden mag spreken, nu wetende dat het alleen maar gekopieerd gedrag doorgeven is geweest.

Ik vergeef mezelf te hebben toegestaan en geaccepteerd wel kritiek op mijn dochter te hebben en de ouder speel terwijl ik als een klein kind wacht tot ze mij meeneemt om ergens naartoe te gaan.

Wanneer en als ik zie dat ik een oordeel heb op de levenswijze van mijn dochter dan stop ik en adem.

Ik stel mezelf ten doel me zelfstandiger op te stellen, meer zelf te ondernemen en me niet meer als opvoedende ouder te gedragen.

Wanneer en als ik zie dat ik me weer afhankelijk van anderen opstel dan stop ik en adem en maak een plan dat goed is voor alles en iedereen.

Advertenties

Over marjajourney

OVER MIJN BLOG in deze procesblog beschrijf ik gedachten, gevoelens en emoties die niet van mij zijn, zij zijn slechts een systeem van de mind en niet wie ik werkelijk ben. Door middel van adem, zelfoprechtheid , zelfvergeving en zelfverantwoording, stop ik met het voeden van het mindsysteem in elk moment, om zo te kunnen realiseren wie ik werkelijk ben.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s